Per què portar un diari escrit a mà?

  segell-la-quinzena-de-papereria-rogerPortar un diari o un bloc de notes escrit a mà és una pràctica diària que pot portar molts beneficis, tant mentalment, com pel que fa a la nostra activitat professional. Us ho expliquem en aquesta entrada i en dues properes on volem donar-vos consell sobre com i de què començar a escriure i quin material podeu necessitar.

  El Bloc de notes

  Es tracta d’una llibreta o quadern, habitualment de dimensions reduïdes per poder portar a sobre, on anotem idees que ens venen al cap i on portem un registre de dades que poden ser importants de cara al futur, com pot ser amb qui hem parlat, o telefonat, què hem fet, on hem anat, observacions i apunts de les reunions, etc.

  Per què és important el quadern de notes

  Ens ho explica sir Richard Branson, fundador del grup Virgin i uns dels empresaris més famosos. Quan se li va preguntar sobre els objectes que porta arreu on va, Branson ens va dir:

  “Pot sonar ridícul, però el més important per mi és portar sempre a sobre una petita llibreta a la butxaca del darrere del pantaló. Crec que la principal cosa que porto amb mi quan estic de viatge és el quadern de notes. Mai no podria haver construït el grup Virgin amb la mida que té, sense aquests petits trossos de paper.”

  En una altra ocasió va explicar un altre motiu per portar sempre un quadern per fer anotacions:

  “Si tens una pensada però no l’anotes, l’endemà pots haver-la oblidat per sempre”

  Persones com Mark Twain, Beethoven, Charles Darwin, Leonardo Da Vinci o Rockefeller en el passat, portaven un bloc de notes on apuntaven tot el que sel’s se’ls acudia o les seves vivències diàries.

  En aquest web podeu veure exemples de diaris de grans personatges: http://www.artofmanliness.com/2010/09/13/the-pocket-notebooks-of-20-famous-men/

  Bloc de notes de Carles Darwin

  Bloc de notes de Carles Darwin

  Bloc de notes de Leonardo Da Vinci

  Bloc de notes de Leonardo Da Vinci

  Per què prendre notes a mà i no amb un ordinador o amb un mòbil?

  No volem dir que portar un resum escrit amb ordinador no sigui útil, però escriure a mà també té els seus avantatges. Un estudi de la revista Psychological Science de 2014 ens diu que els estudiants que prenen notes a mà rendeixen més en temes conceptuals que els que prenen notes amb portàtils.

  Bloc de notes-diari del General Patton

  Diari del General Patton

  Ho podeu llegir aquí en aquest document pdf en el següent enllaç (en anglès): https://sites.udel.edu/victorp/files/2010/11/Psychological-Science-2014-Mueller-0956797614524581-1u0h0yu.pdf

  Resumint, podem dir que el fet de prendre notes manualment implica una escolta activa, processament cognitiu i finalment recordar-ho per transcriure-ho, mentre que els que prenen notes amb l’ordinador poden escriure més de pressa i s’estalvien treball mental de processat.

  El diari i l’equilibri mental

  moleskine-reporterEl diari personal és una mica diferent. Mentre que en el cas anterior els beneficis són sobretot organitzatius i professionals, en aquest cas, es tracta d’una pràctica que beneficia el benestar, l’estabilitat emocional i, a més, és una bona manera de mantenir el registre de què ens ha passat i com pensàvem en un moment donat sobre el futur.

  L’escriptura és terapèutica: s’ha demostrat que els diaris ajuden a mantenir un estat regular d’ànim i estabilitzen les emocions. Tot sovint, els professionals d’ajuda psicològica recepten que es porti un registre escrit de les nostres vivències o simplement, que creem el nostre món personal sobre el paper.

  Si voleu provar de començar un diari o un bloc de notes, a Calella Centre Comercial us hi ajudem amb aquestes tres entrades (on aquesta és la primera) sobre per què, on i com fer-ho

   

  Durant la quinzena de Papereria Roger a Calella,

  Motxilles i estoig escolars amb el 10% de descompte

  anunci-can-roger