Com escriure un bloc de notes

  segell-la-quinzena-de-papereria-roger

  El primer: Aconseguiu un bloc de notes nou de trinca, si no el teniu i voleu comprar-ne un, potser us podem ajudar amb el següent article, on parlarem de quina classe de quadern, llibreta o diari us pot anar bé segons les vostres característiques. Només tenir-ho a les mans ja porta bones sensacions!

  Apunteu les dades de contacte o enganxeu una targeta de visita a l’interior de la coberta, de manera que si la perdeu, algú pot contactar amb vosaltres fàcilment. Si el bloc de notes s’ha convertit en realment important, sempre podeu escriure una frase oferint una recompensa per tornar-ho.

  Anoteu les data actual al començament per poder ordenar-ho cronològicament. Alguns, fins i tot escriuen la data amb un retolador permanent al llom del quadern, per classificar-ho millor.

  Escriviu tot i cada una de les coses que NO VOLEU OBLIDAR. Enregistreu totes les idees creatives que us venen al cap:
  ⁃    Idees de regal per a la família o amics
  ⁃    idees per fer vacances o sortides
  ⁃    Idees de negoci que poden funcionar
  ⁃    Idees per millorar la feina actual
  ⁃    Articles o serveis que heu sentit parlar i voleu provar
  ⁃    Restaurants o bars que us han recomanat
  ⁃    Noms per al vostre fill/a
  – Noms per a la vostra mascota

  El que sigui…

  bloc-de-notesEscriviu al final del llibre les frases o els consells que us impactin, a un espai reservat per aquestes anotacions especials, on les podeu trobar fàcilment

  Escriviu la data, hora i noms de la gent amb qui parleu al començament de cada trucada telefònica important o reunió de treball, i resumiu la llista de conclusions o compromisos que cadascú assumeix.

  Si us trobeu per primera vegada amb algú, podeu dibuixar un petit diagrama de la taula on parleu amb la disposicó de cadascú, apuntant el seu nom. Però no cal recordar tots el detalls de la trobada.

  Quan hàgiu acabat el quadern de notes, el podeu posar a l’estanteria amb els anteriors. Si es repassen les notes d’altres anys, generalment, un es sorprèn de les idees anotades de com pensàvem llavors i dels canvis produïts.

  Com escriure un diari

  Hi ha molts tipus diferents dels diaris. Alguns fan servir els diaris per portar un registre dels esdeveniments diaris com si fos un bloc de notes. Si us heu plantejat una fita, com perdre pes o completar un projecte creatiu, un diari pot ser un bon mitjà per parlar dels seus sentiments i del progrés. Algú altre anota una barreja de diferents coses al seu diari, però sempre amb un caire més personal i íntim que allò que s’escriu a un bloc de notes.

  escrivint-un-diari-negreSigueu honestos. Els diaris poden ser mentalment beneficiosos. Un estudi de la Universitat de Califòrnia va demostrar que escriure sobre els propis sentiments honestament ajuda el cervell a regular les emocions. A mesura que escriviu el vostre diari, tracteu de ser el més honestos possible en les vostres entrades. Això és bo per al vostre benestar emocional.

  Moltes persones troben catàrtica l’escriptura del diari,  ja que poden deixar de banda les inhibicions i realment ser ells mateixos, enregistrant les emocions, tant positives com negatives.
  Deixeu de banda les preocupacions sobre la qualitat de la vostra escriptura. El vostre diari és un espai segur perquè podeu esplaiar-vos sense les pressions del judici extern.

  Intenteu prendre uns minuts al començament de cada entrada per escriure lliurement. És a dir, escriure de forma ràpida i sense inhibicions. Anoteu les primeres coses que us vénen a la ment quan penseu en el dia que heu tingut, l’estat d’ànim actual, i qualsevol sentiment amb que estigueu lluitant. Hi ha qui ha tingut autèntiques revelacions sobre sí mateixos i les seves relacions a través de l’escriptura del diari honest. Estar obert a aprendre sobre sí mateix a mesura que s’escriu és important.

  escrivint-un-diariManteniu un horari. Per a algunes persones es fa difícil trobar el temps per escriure una anotació diària. Idealment seria important mantenir una certa disciplina i escriure aproximadament a la mateixa hora cada dia. D’aquesta manera, escriure el diari es convertirà en una part tan important del vostre horari, com ho és raspallar-se les dents a la nit o dutxar-se al matí.

  Però no us imposeu un horari amb que no podeu complir. Per exemple, si penseu que no sereu capaços d’escriure diàriament, no us comprometeu. Sempre podeu provar escriure una anotació tres cops per setmana. Escolliu una hora per escriure en que no tingueu altres obligacions ni limitacions de temps.

  diari-amb-dibuixosEscriviu menys quan no tingueu temps, però escriviu. Tothom va de bòlit alguna vegada. Si tens pressa, fes una entrada més curta. Anoteu el mínim dels seus sentiments i pensaments. Aboca el que sents que és més urgent i immediat. Senzillament mireu d’intentar apuntar els detalls bàsics abans que s’oblidin.

  Afegiu il·lustracions o gargots. Si voleu que el diari sigui més personal, podeu fer dibuixets: mascotes, dibuixos relatius a les estacions, esquemes del que t’envolta. dibuixos de les persones que hem vist, el que hem menjat, qualsevol cosa que us cridi l’atenció o que trobeu divertida.

   

   

  Save

  Save

  Save