L’exposició “som gent de profit” visita calella

  Cada any, a Catalunya, es llencen 262.000 tones de menjar, 35 kg per cada un de nosaltres. Davant d’això, l’exposició mostra quina és l’actitud que cal tenir per tal de fomentar el valor real als aliments.

  Des de la seva producció fins a l’hora de fer una cuina responsable, passant per la compra de productes de temporada i de proximitat, amb consells per evitar comprar en excés i evitar llençar menjar.

  L’Ajuntament de Calella, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya,  muntarà una exposició, a la Sala Espai Mercat, adreçada a la ciutadania amb l’ objectiu de conscienciar la població  que malbaratant aliments llencem els diners.

  La intenció de l’exposició és:

  • Conèixer com perjudica el malbaratament alimentari.
  • Fomentar una actitud positiva i lluitadora contra el malbaratament dels aliments.
  • Adquirir hàbits per emmagatzemar i conservar els aliments per prevenir el malbaratament dels aliments a les llars.
  • Saber com podem canviar d’actitud i d’hàbits per evitar llençar menjar comestible.
  • Fomentar el reciclatge dels residus orgànics.

  L’exposició es podrà visitar  del dijous 1 al dimarts 13 de desembre, a l’Espai Mercat. Paral·lelament a l’exposició, es realitzaran diferents accions participatives i uns tallers educatius  per a les escoles  adreçats a estudiants de primària i 1r d’ESO amb els personatges Apro i Fita, qui explicaran amb diverses activitats, què podem fer per evitar el malbaratament alimentari.