Història de l’associació de comerciants Calella Centre Comercial

logo-mailchimp
Ara ja fa gairebé 40 anys es va crear l’Associació de Comerciants a Calella. Un grup de comerciants, promoguts per unes inquietuds conjuntes, per uns interessos comuns, i amb la finalitat d’unir tot el teixit comercial de la ciutat, van decidir crear una associació on poder treballar tots plegats.

En aquells anys es van fer moltes coses pel comerç calellenc i bona part d’aquest va formar part de l’entitat. Aleshores, Calella treballava endinsada en el món del turisme i es va aconseguir que la nostra ciutat tingués llibertat d’horaris entrant a formar part de les ciutats amb l’excedència turística, ja que tal com dèiem, molts dels nostres comerços d’aquells moments eren turístics i treballaven tan sols la temporada d’estiu.

Al novembre de 2001 es va reconvertir en l’actual associació,  amb un nou grup de gent emprenedora. Així doncs, va néixer la que actualment és l’Associació de Comerciants de Calella- centre comercial. Es van crear els nous estatuts i a partir d’aquell moment ens vam posar a treballar per demostrar que tots junts tenim més força que actuant de manera individual.

En primer lloc, el 12 de desembre de 2001 es va signar el conveni de col·laboració entre el Departament d’Indústria i Turisme de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Calella i l’Associació de Comerciants de Calella-centre comercial per l’execució del Pla de Dinamització del comerç urbà de Calella 2001-2004.

Aquest Pla de Dinamització va ser l’eina que ens va portar a dirigir diferents actuacions que van rellançar la nostra entitat i a fer-nos sentir com a col·lectiu dins les institucions municipals.

Vam constituir, en l’àmbit d’entitat, una associació amb veu, ja que tenir una cartera tan gran de comerços ens va donar força a l’hora de prendre decisions que poguessin afectar el nostre col·lectiu.

El nostre comerç ha evolucionat de manera molt positiva i s’ha creat un eix comercial molt important per a la comarca amb establiments modernitzats i amb una oferta variada. Amb tot això hem intentat des de l’associació senyalar Calella com a centre comercial a cel obert i per això hem dedicat tots els nostres esforços en donar a conèixer la nostra oferta variada, a través de campanyes de fidelització, acompanyades d’entreteniments per a la mainada i oferir una imatge de comerç actiu, modern i de bon tracte personal.

Tenim molt clar que, per damunt de tot, som una eina que defensem, ajudem, promovem i vetllem pel nostre comerç i pels nostres interessos i que formem part d’un col·lectiu encara més gran que és la ciutat de Calella.

Estem contents de la feina feta però com en tot negoci sabem que no ens podem aturar i en volem més….

Continuem treballant…