El Tall, productes selectes a Calella

Pernils amb qualitat i empenta

Les botigues El Tall i els establiments Porcus ens dediquem a donar a conèixer i a vendre productes selectes, particularment pernil. A les nostres botigues El tall i locals de tasts Porcus, podeu trobar les millors marques de pernils: Joselito, SRC, Arturo Sanchez, Carrasco, i la nostra marca Andares del Sur. Assequem els nostres propis productes (maquila), a Guijuelo i a Hinojosa del Duque (Còrdova). En els assecadors, controlem tot el procés dels pernils, des del començament fins al final (la que arriba als nostres clients), perquè el del pernil és tot un món complex que els no especialistes coneixen poc i on és  bén fàcil l’engany!

paleta_serrana_andares del surTambé tallem i servim pernil en diferent espais i esdeveniments. Com a la Festa de la Vela de la Federació Catalana de Vela, al Museu Marítim de Barcelona, o, cada quinze dies, al camp del Girona Club de Futbol, del qual en som col·laboradors.

L’any 2015 vam tenir l’orgull de tallar pernil a l’Hotel Mandarin de Londres per a més de 200 periodistes vinguts de tot el món. Va ser el dia que van tornar a donar el títol de millor restaurant del món a El Celler de Can Roca, acompanyant al Patronat de Turisme de la Costa Brava i als Germans Roca.

Les nostres èpoques fortes de venda són Nadal i estiu.

Compromís social desinteressat

Estem implicats i col·laborem sempre que podem en actes i entitats sense ànim de lucre com Aspronis, Club Esportiu El Vilar, Oncolliga Blanes, etc  Amb motiu d’aquestes col·laboracions, en Xavier Manresa ha acceptat l’any 2016 ser president de Club Esportiu El Vilar (Aspronis), on s’inculquen valors com l’esforç i la constància als esportistes amb disminució física i psíquica. També vam col·laborar amb els Special Olympics&nbsp que es van celebrar a Calella on hi guardem un gran record.

Una història curta però intensa

El Tall va començar, després de molts anys d’experiència del seu gerent en Xavier Manresa, en el món de la carnisseria i del càtering. En Xavier, en aquell moment, vivia a Tordera; però estudiant la zona, va decidir posar la seva primera botiga a Calella, ciutat que coneixia bé, perquè hi havia estudiat. La primera botiga s’anomenava “El Tall Productes Selectes”, amb articles d’alta qualitat, però on predominaven els pernils on hi estan especialitzat.

Al cap d’un temps vam obrir una segona botiga El Tall a Blanes i posteriorment la tercera a Girona a Plaça Catalunya, un dels llocs més cèntrics de la ciutat.

Amb l’arribada de la crisi del 2009, vam decidir apostar per un altre format de negoci més informal i, seguint la nostra filosofia de SERVEI, QUALITAT I BON PREU vam obrir el primer Porcus, al carrer Riera de Calella.

img_6138A aquest  Porcus Singular Shop a part de comprar, permetia fer una tapa a un mòdic preu. Vam tenir molt d’èxit, sobretot amb el turisme, el que ens va animar a provar sort en una altra ciutat turística, Lloret de Mar, amb el mateix concepte . A la mateixa època obriem un Porcus Llesqueria a Girona, just al costat de la botiga El Tall, amb la qual cosa, tot i la crisi, podíem garantir el funcionament dels dos establiments.

Després d’escoltar una proposta de l’ajuntament de Tordera, varem obrir un local al Teatre Clave de Tordera, anomenat L’Art del Porcus. Aquest establiment, a dia d’avui, l’hem traspassat i segueix funcionant, sota el format de franquícia Porcus.
Ara fa un any aproximadament, a la plaça de l’Església de Calella, hem muntat un establiment Porcus, anomenat GOO!! GASTRONÒMIC!!, que és un híbrid de tot: Bar-Llesqueria-Botiga-Sala de reunions petits concerts directes)…

El novembre de 2016 hem obert a Malgrat de Mar un nou El Tall: seguim provant sort i noves experiències!

Altres aventures al món del pernil

Portem aquests 12 anys, lluitant, innovant, gaudint, treballant i reinvertint tot en intentar expandir l’empresa. Durant aquest temps, hem intentat moltes aventures, sempre lligades amb el món del Pernil.

Una d’elles és ANDARES DEL SUR, una marca pròpia i registrada que hem aconseguit expandir per tota la península ibèrica, amb els supermercats Spar, Suma, Valvi i al grup Miquel Alimentació (Gros Mercat). A la imatge de la marca, hi ha col·laborat el mediàtic Justo Molinero.

A dia d’avui

En aquest moment tenim:

  • 4 botigues El Tall
  • 1 Porcus Singular Shop
  • 1 Porcus Llesqueria
  • 1 GOO!! Gastronomic

som unes 25 persones treballant, i en èpoques d’estiu, unes 30!

Som una empresa familiar de primera generació i estem molt satisfets de ser emprenedors, d’haver pogut resistir en temps de crisi i de seguir treballant.

Aquestes i altres coses són les que fan que una simple feina de xarcuter-perniler, es torni tan i tan emocionant dia rere dia!!.

Save

En Xavier Manresa, un emprenedor irrefrenable, és qui hi ha darrera de les botigues El Tall i Porcus

El Tall Productes Selectes - Església

Porcus - Carrer Riera

Porcus GOO Gastronòmic - Plaça de l'Església