175 anys i set generacions d’ofici

Can Vives s’enorgulleix de poder dir que són la carnisseria amb més anys d’història a Calella i una de les més antigues de Catalunya. Aquesta carnisseria-rostisseria és al carrer Sant Joan de Calella, molt a prop del Mercat Municipal i d’un aparcament públic en una zona de Calella on es troben tota mena de botigues del ram de l’alimentació. Can Vives compta a més de 175 anys d’ història i amb set generacions dedicades a l’ofici.

Un dels plats estrella de Can Vives són els seus canelons fets per en Mateu Vives a l'obrador de la botiga

Un dels plats estrella de Can Vives són els seus canelons fets per en Mateu Vives a l’obrador de la botiga

Actualment el negoci el porta la sisena generació de la nissaga, representada per en Mateu i la Núria Vives Clos. El primer està al càrrec de l’obrador i de la cuina, on es preparen els embotits, la carn i els plats cuinats. La Nuri la trobarem darrera el taulell d’atenció als clients. En total a l’establiment hi treballen set persones.

Tradicionalment, a Calella es coneixia aquesta botiga com a Can Vives de la Vedella per diferenciar-la d’una altra branca de la mateixa família que estava especialitzada en la carn de xai.

Des de que en Mateu Vives va agafar el relleu generacional, formant-se en diversos cursos del gremi i a l’escola Hofmann de Barcelona, han pres molta importància els plats preparats. Els més populars són els canelons a l’hivern i l’ensaladilla i el gaspatxo a l’estiu.

Es important tenir en compte el grau de cocció en el cas del filet d'angus i de "chuletón"

És important tenir en compte el grau de cocció en el cas del filet de vedell d’angus i del “chuletón” de bou.

Darrerament, Can Vives ofereix altres carns de boví poc conegudes al nostre país i que s’estan introduint per l’èxit que tenen entre els amants de la carn.  Una és la de la varietat angus, importada de l’estat de Nebraska, al centre dels Estats Units, caracteritzada pel seu gust més intens i per la seva tendresa. L’altre és la carn de bou del nord d’Espanya i d’Euskadi, principalment de Galícia: els tradicionals ‘chuletones’.

Per preparar aquests dos tipus de carn hem de tenir sempre en compte el grau de cocció desitjat pels comensals i com aconseguir aquest punt el més fàcilment possible. En aquest web podeu trobar consells que us ajudaran.

La Nuri i en Mateu

Can Vives està dirigit per la sisena generació de la família representada per en Mateu i la Nuri que estan al càrrec de l’obrador/cuina i de la botiga respectivament.

La Montse i la Maria del Mar

Són la propera generació de Can Vives. La Montse està a la botiga i la Ma. del Mar treballa amb el seu oncle Mateu a la cuina.

 

 

Can Vives

Save

Save