La Carlota Pujol i la Sandra Bartolín a la Ferreteria de tota la vida del carrer San Jaume (la carretera N-II), que va ser el primer establiment en obrir-se l’any 1948

Una empresa familiar en expansió permanent

La ferreteria Can Gallart la va fundar l’any 1948 en Josep Gallart i Forest (l’avi pepitu com se’l coneix a la família), un emprenedor l’ofici del qual havia estat manyà i que aviat seria conegut al poble per la seva meticulositat.

Anunci de l’obertura de la ferreteria Gallart, l’any 1948

En principi Can Gallart servia a la indústria, tal com corresponia a una ciutat com Calella on el sector tèxtil hi tenia una forta implantació. Era la típica botiga de ferreteria amb mil calaixets, cada un dedicat a una mida específica de cargol o a un tipus d’artilugi de ferro. Però amb el pas del temps, l’arribada del turisme, el canvi de costums i la pujada del nivell de vida, l’establiment va anar obrint el seu ventall cap al parament de la llar: vaixella, cristalleria i fins i tot… nines.

Als anys 70 es produeix el primer canvi generacional i en Josep Maria Gallart pren la responsabilitat del negoci i comença un canvi important a l’estructura de la botiga: els calaixos desapareixen, s’amplia i es modernitza. S’arriben a acords amb cooperatives de compra de subministraments per aconseguir millores amb l’economia d’escala, l’ampliació del ventall de productes i l’agilitat en el servei.

A finals dels anys 90, en Josep Maria Gallart i Andreu, fill de l’anterior i actual responsable, comença a treballar i acaba susbtituint-lo quan aquest ha de deixar la direcció per motius de salut l’any 2015.

La Ferreteria Gallart està en procés continu d’expansió i de creixement. Ara mateix té tres botigues a Calella especialitzades respectivament en ferreteria, pintura i decoració i parament de la llar, situades totes elles a poca distància en un dels eixos comercials més dinàmics del Calella.

Finalment a final delsSave

Josep Gallart i Forest

Josep Gallart i Forest

Josep Maria Gallart

l’Alfred Torrelles i la Carme Cussó, a la botiga del Carrer Sant Joan especialitzada en Pintura i decoració

L’Anna Barón i l’Eugenia Pagani a la botiga del carrer Sant Joan especialitzada en parament de la llar i petit electrodomèstic

En Josep Maria Gallart i Andreu, la Mercè Andreu i la Marta Gallart

En Josep Maria, la Mercè, la Marta i el seu equip

En Josep Maria i la Marta, fills de la Mercè, són la tercera generació de Ferreteria Gallart, fundada per en Josep Gallart i Forest l’any 1948.

Alfred Torrelles

Alfred Torrelles

Dolors Caño

Carme Cussó

Carlota Pujol

Carlota Pujol

Sandra Bartolin

Sandra Bartolin

Dolors Caño

Dolors Caño

Eugenia Pagani

Eugenia Pagani

Anna Barón

Anna Barón

Ferreteria Gallart

Pintura i decoració Gallart

Parament de la llar Gallart