El palau del pernil

Save

Save

Fa més de vint anys Maria José Sánchez es va il·lusionar amb la idea de donar a conèixer el patrimoni gastronòmic de les seves arrels familiars tot ampliant i millorant la gamma de productes que ja es trobaven a la venda a la nostra zona. Va ser així que va néixer Los Extremeños, com una petita botiga a l’Avinguda de la Hispanitat a Poblenou de Pineda.

Des d’aquell inicis, Los Extremeños s’ha bastit una reputació de qualitat que li ha permès ampliar l’empresa amb dues noves botigues, una Pineda i una altre a Calella; un lloc per a la degustació de productes i vins: El Cielo Extremeño, i un obrador propi amb assecador d’embotits.

A Los Extremeños actualment hi treballen trenta dues persones amb vincles estrets amb el pobles on es troben les botigues: Calella i Pineda de Mar.

La Maria José va aprendre l’ofici des de baix, anant a treballar durant un temps al poble del seu pare, a Extremadura, on va adquirir els coneixements que li calien per seleccionar la matèria primera i elaborar els productes amb el nivell de qualitat que havia imaginat.

Fruit d’aquesta experiència, és la relació d’anys amb una empresa artesana extremenya amb qui té un acord per produir pernils etiquetats sota la marca Los Extremeños.

Obtenir la qualitat de producte que ha fet de Los Extremeños un lloc de referència, requereix un control estret de la matèria primera i de la selecció final dels pernils i embotits ibèrics, el que els obliga a viatjar fins a vuit o deu cops a l’any a Extremadura. La María José remarca que no hi ha una sola peça d’embotit o pernil que no hagi passat per les seves mans abans de ser aprovada per a la venda.

Los Extremeños té quatre línies de productes: el producte en cru, els curat, els arrebossats i els sense gluten. Sobre aquests aquests darrers, la Maria José i en Carlos, el seu marit, estan particularment conscienciats perquè la seva filla ha de portar una dieta adaptada a la celiaquia.

Aquesta varietat de productes els ha permès obrir un altre servei, el càtering, que utilitzen no només famílies i particular sinó empreses i esdeveniments on es requereix un alt grau de qualitat.

Los Extremeños va ser reconeguda el 2009 per el Ministeri de Comerç Espanyol amb el segon premi al petit comerç en  els Premios Nacionales de Comercio Interior en reconeixement a la innovació, tecnologia, qualitat i servei. També ha rebut un guardó de la Cambra de Comerç de Barcelona en el mateix sentit de millora de la qualitat i la innovació.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

La Maria José Sánchez, creadora de Los Extremeños amb la il·lusió de donar a conèixer el patrimoni gastronòmic extremeny i ampliar la varietat i qualitat dels seus productes presents a la nostra zona.

Els Extremeños va ser reconeguda el 2009 per el Ministeri de Comerç Espanyol amb el segon premi al petit comerç en els Premios Nacionales de Comercio Interior en reconeixement a la innovació, tecnologia, qualitat i servei.

Els Extremeños ha estat guardonada amb dos premis: un el 2009, als Premios Nacionales de Comercio Interior i un altre per la Cambra de Comerç de Barcelona.

Coneixeu a cada una de les que surt a la foto…? Segur? Podeu clicar per ampliar.

Los Extremeños, carnisseria, xarcuteria i delicatessen

Save

Save